Over ons

Eind 1979 startte Louis Dorsthorst een eigen cv-installatie- en onderhoudsbedrijf in het Winterswijkse kerkdorp Meddo. In de garage werd een werkplaats ingericht en de slaapkamer deed intussen dienst als kantoor.

In de beginperiode werd er voornamelijk onderhoud en service verricht aan cv-ketels in de woningbouw en utiliteitsgebouwen. Langzaam werden de werkzaamheden steeds uitgebreider van het aanbrengen van leidingisolatie tot het complete werktuigbouwkundige installatie- en loodgieterswerk.

In 1985 werd de eerste computer aangeschaft, een Sirex (die destijds bijna 7000 gulden kostte). Tevens werd het eerste warmteverliesberekeningsprogramma aangeschaft (De Cock) en werden er de eerste warmteverliesberekeningen mee gemaakt.

Na verloop van tijd werden meerdere programma’s aangeschaft zodat er ook gecalculeerd kon worden.In 1986 verhuisde Dorsthorst naar een boerderij aan de Beitelweg, net buiten Meddo, waar heel wat meer ruimte was voor het installatiebedrijf.

In 1994, bij de introductie van de EPC-berekening, was Louis Dorsthorst een van de eerste cursisten die een opleiding volgde, en vervolgens ook voor de bouwsector de EPC berekeningen ging maken. Sinds 2001 is het bedrijf gevestigd aan de Ambachtsstraat te Winterswijk.

In 2007 is zoon Kees tot het bedrijf toegetreden, en zijn de werkzaamheden verder uitgebreid met o.a. tekenwerk.

Voor de berekeningen maken wij tegenwoordig gebruik van de Bink software, welke ons in staat stelt snel en efficiënt voor onze opdrachtgevers de gevraagde berekeningen te kunnen aanleveren.

Intussen zijn de installatiewerkzaamheden gestopt, en richten wij ons met een team van 10 personen alleen nog maar op het maken van berekeningen en tekeningen, en het geven van advies.

Neem contact met ons op!

Bel of mail vandaag nog en informeer naar de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen besparen.